Over ons

Tweedes.nl doet aan in- en verkoop van tweedehands kinderkleren. We zijn deze webshop begonnen nadat we de bergen kinderkleren op zolder zagen groeien en we het niet over ons hart konden krijgen om deze weg te gooien. Een stukje oer-hollandse zuinigheid, of een stukje modern duurzaam bewustzijn? Waarschijnlijk een beetje van beiden. We dragen graag bij aan het verminderen van de afvalberg, het herverdelen van overvloed en het verminderen van armoede. Toch zijn wij normale mensen en geen hippies.

Tweedes levert de goedkope basics die de basis vormen van je garderobe. Zo houd je meer geld over voor extra mooie en leuke kleren voor die speciale gelegenheden.

Natuurlijk wil iedereen het beste voor zijn/ haar kinderen en daar horen ook goede, mooie en leuke kleren bij. Wij waardeerden de tweedehands kleren die we van familie en vrienden kregen enorm, want dankzij hun giften konden wij ons geld juist uitgeven aan de wat duurdere en leukere kleren. Nu onze kinderen wat groter worden willen we graag teruggeven aan de maatschappij wat wij gekregen hebben en daarnaast ook ons steentje bijdragen aan het verminderen van de afvalberg.

Omdat wij deze webshop enerzijds vanuit duurzaamheidsoogpunt hebben opgericht verkopen wij niet alleen merkkleding. Wij kopen en verkopen ALLE kleding die nog draagbaar is. Het moet wel schoon, heel en helder zijn, maar onze richtlijnen voor inname liggen wat lager dan bij andere webshops. Veel andere 2e hands (web)winkels in kinderkleding kopen bijvoorbeeld geen kleding meer op van de hema, primark, zeeman, h&m en andere winkels. Het aanbod hiervan is namelijk te groot en ze hebben de capaciteit niet om het te verkopen. Wij kopen deze kleren nog wel op, maar wel tegen een vaste lage prijs. Om balans te houden tussen inkoop en verkoop kopen wij alleen kleding op van onze klanten. Dus, koop jij weleens kleren bij ons? Dan kun je tot 3x het aantal stuks dat je gekocht hebt ook weer aan ons vekopen.
Jouw voordeel is dat je weet dat je je kleren ergens kwijt kunt en er nog geld voor krijgt ook. Ons voordeel is dat we een goedkope aanvoer van kleren hebben voor de verkoop en ‘onze’ goede doelen.

Tweedes koopt en verkoopt ALLE kleding. Ook die van goedkope winkels.

Om die kleren waar weinig vraag naar is toch kwijt te raken hebben we een paar speciale formules bedacht: door abonnementen op basics te verkopen en te stimuleren dat mensen grotere hoeveelheden kleren tegelijk kopen (een garderobe ipv. enkele stuks), houden we de prijzen extra laag en verkopen we meer stuks tegelijk. Hiermee slaan we meerdere vliegen in 1 klap: meer hergebruik, aantrekkelijke prijzen en goedkopere kleding zodat ook arme gezinnen regelmatig iets leuks kunnen uitzoeken. Tenslotte werken we er hard aan om een doelgroep van ouders aan te spreken die duurzaamheid en dus hergebruik hoog in het vaandel hebben.

Wat we niet kunnen verkopen gaat uiteindelijk naar goede doelen en arme gezinnen in Nederland en Afrika.

Globadev

Tweedes.nl is een webshop van Globadev – een sociale onderneming die zich inzet voor duurzame ontwikkeling in Nederland en wereldwijd. Zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling worden gestimuleerd en moeten leiden tot duurzame maatschappelijke ontwikkeling en het verminderen van armoede in de wereld. Globadev verdient geld middels webshops en het verhuren van haar expertise. Zie Globadev.nl